03.com.ua- свободная медицинская энциклопедия. Каждый зарегистрированый участник может редактировать статьи
Інструкція для медичного застосування препарату РИБ'ЯЧИЙ ЖИР
основні фізико-хімічні властивості: рідкий жир жовтого кольору, з характерним
запахом, що міститься у м'яких желатинових капсулах;
Содержание
склад:
- 500 мг концентрату жиру морських
риб у кожній капсулі, діючими
речовинами яких є: ЕРА (екосапентаєнова кислота) - 18 %, DHA (доксагексаєнова
кислота) - 12%;
допоміжні речовини: желатин, гліцерин, сорбітол, вода.
Форма випуску.
- Капсули.
Фармакологічна група. Засоби, які знижують рівень холестерину та тригліцеридів. Код АТС В04А.
Фармакологічні властивості.
Основними діючими речовинами є ЕПА та DHA - есенціальні поліненасичені омега-3 жирні кислоти. Застосування цих поліненасичених жирних кислот курсами знижує рівень ліпідів та холестерину в крові, покращує особливості кровообігу, благотворно впливає на процеси згортання крові.
Показання для застосування.
Риб'ячий жир застосовують для:
-профілактики раннього атеросклерозу судин;
-профілактики тромбозу, відновлення нормальної коагуляції після тромбозу;
-попередження інфаркту; - у комбінованому лікуванні хвороб, зумовлених патологічним підвищенням рівня
ліпідів.
Спосіб застосування та дози. По 1 - 2 капсули 3 рази на день. Рекомендовано застосовувати препарат курсами (2-3 місяці). Після 2-3 місяців застосування необхідно провести контроль параметрів крові і залежно від цього результату продовжувати курс лікування.
Побічна дія. У рекомендованій дозі невідома.
Протипоказання.
- Порушення згортання крові,
гемофілія, вагітність, підвищена чутливість до компонентів препарату.
Передозування.
Невідомо.
Особливості застосування.
- Немовлятам давати препарат
не слід! Відомості про застосування препарату під час годування груддю відсутні.
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Застосовувати препарат одночасно з серцево-судинними препаратами і препаратами, які впливають на коагуляцію крові необхідно з обережністю. Можливе зниження лікувального ефекту.
Умови та термін зберігання.
Зберігати при кімнатній температурі (15 - 25°С), у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності - 2 роки.