03.com.ua- свободная медицинская энциклопедия. Каждый зарегистрированый участник может редактировать статьи

Інструкція для медичного застосування препарату ПОСТЕРИЗАН®

Материал из 03.com.ua.
Перейти к навигации Перейти к поиску

основні фізико-хімічні властивості:

  • мазь світло-бежевого кольору із запахом

фенолу;


склад:

  • 1 г мазі містить 166,7 мг стандартизованої суспензії культури бактерій

(містить

3,3 x 108 E.coli та 3,3 мг зрідженого фенолу як консерванта);

допоміжні речовини: ланолін, вазелін.

 


Форма випуску.

  • Мазь.

 


Фармакотерапевтична група.

  • Антигемороїдальні препарати для місцевого

застосування. Код АТС С05А Х.

 


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат стимулює процеси місцевого імунітету за рахунок антигенної дії, спричиняючи як неспецифічну, так і специфічну імунні реакції, внаслідок чого підвищується місцевий імунний опір. Прискорює та покращує загоювання ран, має протизапальний ефект, попереджує реінфекцію та суперінфекцію.

Фармакокінетика. Внаслідок сорбції або трансцитозу компоненти суспензії культури бактерій діють як антигени та ініціюють процес місцевої імунізації, що, в свою чергу, спричиняє захисну імунну реакцію.

 


Показання для застосування.

  • Лікування геморою, екземи, свербежу, тріщин

анальної ділянки.

 


Спосіб застосування та дози.

  • Дорослим 2 рази на день (ранком та

ввечері), по можливості, після дефекації, шляхом нанесення на хвору ділянку шкіри та втирання пальцем. Тривалість курсу лікування 5 - 7 днів, але не більше 14 днів безперервного застосування.

 


Побічна дія.

  • У хворих з підвищеною чутливістю до фенолу можуть

бути небажані ефекти у вигляді алергії.

 


Протипоказання.

  • Підвищена чутливість до компонентів препарату.

 


Передозування.

  • Немає даних.

 


Особливості застосування.

  • Перед застосуванням необхідно здійснити туалет шкіри

анальної ділянки. При вагітності та годуванні груддю протипоказань немає.

 


Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

  • Невідома.

 


Умови та термін зберігання.

  • Зберігати у недоступному для дітей місці при

температурі до 25°С. Термін придатності – 3 роки.